Jitrnicový prejt z vepřového kolene recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
2 ks rohlík
100 g vepřová játra
1 ks vepřové koleno
podle chuti
sůl
majoránka
mletý zázvor
mletý černý pepř
rozdrcené nové koření
Postup Jitrnicový prejt z vepřového kolene recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Rohlíky nakrájíme na kousky, dáme do misky a polijeme vývarem z kolene, aby se nasákly. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Uvařené maso obereme z kosti a spolu s játry a namočenými rohlíky pomeleme. Přidáme česnek, koření a sůl podle chuti. Směs na jitrnicový prejt z vepřového kolene důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáče.
Pekáč s prejtem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi hodinu při 180 °C.
Jitrnicový prejt z vepřového kolene podáváme s brambory.