Jitrnicový prejt z vepřového kolene recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks rohlík
100 g vepřová játra
1 ks vepřové koleno
podle chuti
sůl
majoránka
mletý zázvor
mletý černý pepř
rozdrcené nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Rohlíky nakrájíme na kousky, dáme do misky a polijeme vývarem z kolene, aby se nasákly. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Uvařené maso obereme z kosti a spolu s játry a namočenými rohlíky pomeleme. Přidáme česnek, koření a sůl podle chuti. Směs na jitrnicový prejt z vepřového kolene důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáče.

  3. Pekáč s prejtem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi hodinu při 180 °C.

  4. Jitrnicový prejt z vepřového kolene podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!