Sladkokyselé cukety recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
30 g rozinky
3 lžíce voda
500 g cuketa
6-8 řezů ančovičky
pepř
3 lžíce olivový olej
3 lžíce vinný ocet
1 stroužek nakrájený česnek
3 lžíce piniové oříšky
snítky petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Cukety seřízneme na obou koncích a nakrájíme ostrým nožem na dlouhé tenké proužky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi 2 minuty

  2. Přidáme cukety a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Potom přidáme vodu a vinný ocet, pánev přikryjeme a cukety zvolna dusíme za občasného zamíchání 10 minut

  3. Řezy z ančoviček (sardelí) opláchneme, jsou-li solené, nebo vyjmeme z nálevu, jsou-li naložené, nakrájíme nahrubo a rozetřeme zadní stranou vařečky na pastu

  4. Pastu z ančoviček, piniové oříšky a rozinky vmícháme do směsi na pánvi. Zvýšíme teplotu a mícháme, dokud cukety nezměknou a nepokryjí se tenkou vrstvou omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme

  5. Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou a podáváme horký nebo při pokojové teplotě. Sladkokyselé cukety výborně chutnají jako samostatný lehký pokrm nebo jako přílohový salát

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!