Jídlo důchodců recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks cibule
310 g voda
1 lžička kari koření
1 lžička sójová omáčka
1 hlávka bílé zelí
310 g ostrý kečup
1 kg vepřový bok
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší hlávku zelí spolu s česnekem a cibulí očistíme. Zelí nakrouháme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Libový vepřový bůček očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Vezmeme pekáč, nalijeme do něj lžíci oleje a na sporáku jej rozehřejeme. Vsypeme vepřový bůček a krátce jej osmažíme. Vsypeme zelí, cibuli, česnek a přidáme veškeré koření. Směs důkladně zamícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Jídlo důchodců pečeme asi 75 minut při střední teplotě (ne moc, ani ne málo). Během pečení jídlo jen dvakrát zamícháme.

  3. Jídlo důchodců podáváme jako hlavní chod s vhodnou přílohou, nebo jen tak jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!