Zelenina v těstíčku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
petrželka
1 ks cibule
200 g cuketa
125 ml pivo
100 g mrkev
250 g brokolice
meduňka
12 ks žampiony
mletý pepř
125 g hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku se žloutky, pivem, solí a pepřem rozmícháme na řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme i ušlehaný sníh z bílků

  2. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně veliké kusy nebo plátky, povaříme ji asi 3 minuty v osolené vodě, potom propláchneme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a osmahneme je na másle, necháme vychladnout a osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a bylinky opereme

  3. Zeleninu s houbami a bylinkami obalíme v těstíčku a po částech smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Osmaženou zeleninu a houby necháme okapat na ubrousku od přebytečného tuku

  4. Zeleninu v těstíčku podáváme jako chuťovku, doplníme studenými omáčkami

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!