Jemný makový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
150 g máslo
20 g strouhanka
50 g cukr moučka
110 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
0 lžiček citronová kůra
200 g mletý mák
100 g mleté ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru našleháme do lehké pěny. Postupně přidáváme žloutky. Mák promícháme s mletými ořechy a strouhankou a přidáme je do máslové směsi. Nakonec přidáme sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Větší formu (já použila na plum cake) vymažeme a vysypeme. Do formy nalijeme těsto.

  3. Jemný makový chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 - 60 minut, záleží na velikosti formy, kterou jsme použili.

  4. Jemný makový chlebíček necháme vychladnout a můžeme ozdobit posypáním moučkovým cukrem. Moučník je výborný vlažný i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!