Jemný zeleninový boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 l česnek
50 ml olej
sůl
50 ks cibule
5 snítek kopr
120 g mrkev
zakysaná smetana
200 bílé zelí
500 hovězí maso
1 stroužek hovězí vývar
mletý černý pepř
3 g bobkové listy
250 syrová červená řepa
300 g krájená rajčata v konzervě

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a oloupanou zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli vložíme do nádoby robota se sekacím nožem. Zpracujeme 30 s rychlostí 12

  2. Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Přidáme mrkev, zelí, česnek a olej. Spustíme program Pomalé vaření P1 na 10 minut a 130 °C

  3. Po ukončení programu přidáme hovězí maso, vývar, červenou řepu, rajčata a bobkový list, sůl a pepř. Spustíme program Pomalé vaření P2 na 90 minut a 95 °C

  4. Do boršče před podáváním přidáme zakysanou smetanu, kopr a zamícháme

  5. TIP: Před podáváním můžeme přidat syrové papriky. Tato polévka se dobře skladuje, můžeme ji zamrazit a je vynikající i po ohřátí

  6. Zdroj: Tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!