Jahodová hrníčková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 130 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 2 hrstě čerstvé jahody máslo na vymazání 1 hrnek polotučné mléko
Postup Jahodová hrníčková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou
Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem
Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou
Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme
Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.