Jahodová hrníčková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
130 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
2 hrstě čerstvé jahody
máslo na vymazání
1 hrnek polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou

  2. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto

  3. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem

  4. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou

  5. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme

  6. Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!