Jemné šlehačkové cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na obalení
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
těsto
500 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 ks ztužený pokrmový tuk

Postup přípravy receptu

  1. Do polohrubé mouky nastrouháme ztužený pokrmový tuk, vlijeme smetanu ke šlehání a zpracujeme na těsto.

  2. Těsto nemusíme nechávat odpočinout, můžeme hned vyválet na plát a vykrajovat tvary. Z těsta vykrajujeme menší tvary, například kolečka nebo hvězdičky.

  3. Připravené cukroví pečeme v předehřáté troubě. Jakmile při pečení začne cukroví růžovět, je hotové.

  4. Ještě horké cukroví obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem, což je důležité, protože těsto samotné žádný cukr neobsahuje. Musíme ale s nimi zacházet opatrně, jsou křehké, protože jsou duté.

  5. Jemné šlehačkové cukroví před podáváním nemusíme nechávat rozležet a můžeme okamžitě podávat ke konzumaci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!