Domácí knedlík trochu jinak recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
100 g máslo
500 ml mléko
20 ks rohlík
mletý pepř
1 svazek petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. V míse je osolíme, opepříme a pokropíme mlékem, které necháme vsáknout

  2. Petrželku nasekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo mokré utěrky

  3. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme je a necháme chvilku stát. Domácí knedlíky nakrájíme nožem nebo nití na plátky

  4. Domácí knedlíky podáváme s hlavním chodem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!