Domácí koláč s tvarohem a jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
4 - 5 lžic cukr
cukr
2 ks vejce
2 ks vejce
250 ml mléko
200 ml mléko
3 ks jablko
3/4 balíčku prášek do pečiva
200 ml slunečnicový olej
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
1 lžíce pomerančová šťáva
500 g polotučný tvaroh
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek
1 balíček kakaový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si odvážíme a odměříme veškeré ingredience, koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a troubu nastavíme na 175 °C

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme a jablka promícháme se směsí cukru, mleté skořice a vanilkovým pudinkovým práškem

  3. Připravíme si těsto. Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přisypeme mouku, přilijeme olej a mléko a mícháme, dokud nevznikne hladké řidší těsto. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy

  4. Připravíme si tvarohovou náplň. V míse vyšleháme tvaroh s vejci, vanilkovým cukrem a cukrem promíchaným se skořicí, šleháme dohladka. Poté vmícháme pomerančovou šťávu, mléko a kakaový pudinkový prášek. Nelekejte se, vznikne nám tekutý tvarohový přeliv, který nalijeme na těsto a poklademe strouhanými ochucenými jablky

  5. Domácí tvarohový koláč s jablky pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 - 35 minut. Moučník podáváme ke kávě nebo čaji, dobrý je i samotný jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!