Domácí koláč s tvarohem a jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g cukr 4 - 5 lžic cukr cukr 2 ks vejce 2 ks vejce 250 ml mléko 200 ml mléko 3 ks jablko 3/4 balíčku prášek do pečiva 200 ml slunečnicový olej mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 150 g polohrubá mouka 1 lžíce pomerančová šťáva 500 g polotučný tvaroh 1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek 1 balíček kakaový pudinkový prášek
Postup Domácí koláč s tvarohem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si odvážíme a odměříme veškeré ingredience, koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a troubu nastavíme na 175 °C
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme a jablka promícháme se směsí cukru, mleté skořice a vanilkovým pudinkovým práškem
Připravíme si těsto. Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přisypeme mouku, přilijeme olej a mléko a mícháme, dokud nevznikne hladké řidší těsto. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy
Připravíme si tvarohovou náplň. V míse vyšleháme tvaroh s vejci, vanilkovým cukrem a cukrem promíchaným se skořicí, šleháme dohladka. Poté vmícháme pomerančovou šťávu, mléko a kakaový pudinkový prášek. Nelekejte se, vznikne nám tekutý tvarohový přeliv, který nalijeme na těsto a poklademe strouhanými ochucenými jablky
Domácí tvarohový koláč s jablky pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 - 35 minut. Moučník podáváme ke kávě nebo čaji, dobrý je i samotný jen tak na chuť.