Jemné šátečky z tvarohového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
na potření
1 ks vejce
náplň
1 ks vejce
125 g měkký tvaroh
1 lžíce tuk na pečení
podle potřeby
rozinky
těsto
125 g měkký tvaroh
150 g hladká mouka
125 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na pečení, tvaroh a mouku zpracujeme v míse nejprve vařečkou, pak důkladně rukou na nelepivé těsto. Podle toho jak je tvaroh vlhký, přidáme případně mouku. Těsto dáme na půl hodiny zchladit do ledničky.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Lžíci tuku na pečení, cukr, vejce a tvaroh dobře promícháme.

  3. Připravené těsto vyválíme na plát a radýlkem z něho vykrájíme čtverečky, které plníme lžičkou tvarohovou náplní. Přidáme po třech rozinkách. Vždy 2 a 2 protilehlé cípy čtverečků spojíme k sobě. Pokud chceme mít jistotu, že se šátečky neotevřou, potřeme je vejcem. Samozřejmě můžeme použít místo tvarohové náplně i marmeládu. Nebo polovinu naplnit tvarohem a polovinu marmeládou.

  4. Šátečky upečeme v předehřáté troubě při 170 °C.

  5. Jemné šátečky z tvarohového těsta podáváme pocukrované k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!