Jemné řezy s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
4 ks broskve
3 ks žloutek
300 ml mléko
1 ks vanilka
70 g cukr moučka
6 plátků želatina
2 balíčky vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
2 ks broskve
1 hrst pistáciové oříšky
100 g hořká čokoládová poleva
těsto
5 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
120 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
100 g hořká čokoláda
50 g škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme a rozpustíme. Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a 4 lžíce vlažné vody do světlé pěny.

  2. Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva. Rozpuštěnou čokoládu a sypkou směs smícháme s pěnou.

  3. Těsto nalijeme do středně velkého plechu vyloženého pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 - 20 minut při 175 °C. Vyklopíme a necháme vychladnout.

  4. Namočíme plátky želatiny (pokud požijeme kompotované broskve, namočíme do šťávy). Mléko s vanilkou přivedeme k varu. Smícháme žloutky a vanilkový cukr. Postupně přidáváme vanilkové mléko. Zahřejeme, ale nevaříme, a poté odstavíme. Želatinu přidáme do vanilkového mléka a necháme chladnout ve studené vodní lázni.

  5. Ušleháme šlehačku. Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Jakmile začne krém želírovat, smícháme ho s tuhou šlehačkou a kostičkami broskví.

  6. Korpus přepůlíme. Na spodní polovinu natřeme krém, vrchní polovinu na ni položíme a umístíme do chladna. Nejlépe přes noc (minimálně 3 hodiny).

  7. Nastrouháme polevu a broskve nakrájíme na plátky. Plátky broskví rozprostřeme na řezy, posypeme ho čokoládou a sekanými pistáciovými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!