Zeleninová polévka s růžičkovou kapustou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 100 g brambory 1 ks cibule tymián 1/2 ks pórek 70 g mrkev 100 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka 1200 ml zeleninový vývar petrželová nať 300 g růžičková kapusta mletý černý pepř
Postup Zeleninová polévka s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Růžičkové kapustičky očistíme od zvadlých lístečků, košťály odřízneme a nakrojíme do křížků. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a oloupaný brambor nakrájíme na kostičky. Omytý pórek nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme
Na másle s olejem necháme změknout cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a zastálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Poté přidáme brambory, mrkev, pórek a špetku tymiánu, pepř a sůl a zvolna vaříme do poloměkka. Nakonec do polévky vložíme kapustičky a vše vaříme asi 15 minut, dokud nebudou kapustičky měkké, ale nikoliv rozvařené. Polévku dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou a můžeme servírovat
Zeleninovou polévku s kapustičkami podáváme s pečivem, ale vhodné jsou i česnekové krutony.