Zeleninová polévka s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
100 g brambory
1 ks cibule
tymián
1/2 ks pórek
70 g mrkev
100 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1200 ml zeleninový vývar
petrželová nať
300 g růžičková kapusta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkové kapustičky očistíme od zvadlých lístečků, košťály odřízneme a nakrojíme do křížků. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a oloupaný brambor nakrájíme na kostičky. Omytý pórek nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme

  2. Na másle s olejem necháme změknout cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a zastálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Poté přidáme brambory, mrkev, pórek a špetku tymiánu, pepř a sůl a zvolna vaříme do poloměkka. Nakonec do polévky vložíme kapustičky a vše vaříme asi 15 minut, dokud nebudou kapustičky měkké, ale nikoliv rozvařené. Polévku dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou a můžeme servírovat

  3. Zeleninovou polévku s kapustičkami podáváme s pečivem, ale vhodné jsou i česnekové krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!