Jemné perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g máslo
1 ks citron
mandle
4 ks hřebíček
200 g med
300 g cukr moučka
2 lžičky mletá skořice
600 g hladká mouka
2 lžičky jedlá soda
čokoládová poleva
oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Mletý hřebíček rozdrtíme nebo umeleme. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Na desce smícháme mouku s cukrem, jedlou sodou, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Do středu uděláme důlek a vlijeme do něj med. Přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme.

  2. Vložíme těsto do fólie a necháme odpočinout do druhého dne v lednici.

  3. Druhý den perníkové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Jemné perníčky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Perníčky pečeme 10 - 15 minut. Pak je necháme vychladnout.

  4. Vychlazené jemné perníčky můžeme přelít čokoládou a zdobit mandlemi nebo ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!