Jemné mandlové perníčky s medem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření 2 ks vejce těsto 5 lžic mléko 500 g mouka 250 g med 150 g cukr moučka 27 kapek citronová šťáva 2 lžíce rostlinný tuk 1 ks prášek do perníku 250 g neloupané mandle na ozdobu 100 g loupané mandle
Postup Jemné mandlové perníčky s medem recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, cukr moučka, prášek do perníku, nastrouhané neloupané mandle, mléko, med, citronovou šťávu, rostlinný tuk a propracujeme v nelepivé těsto.
Těsto dáme odležet do lednice a potom ho postupně (je ho hodně) vyválíme na 5 mm silné pláty, z kterých vykrajujeme různé tvary pomocí formiček. Vykrojené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme loupanými mandlemi.
Perníčky pečeme v předehřáté troubě při 175 - 180 °C.
Jemné mandlové perníčky s medem podáváme na stůl jako chutné voňavé cukroví.