Jemné mandlové perníčky s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
2 ks vejce
těsto
5 lžic mléko
500 g mouka
250 g med
150 g cukr moučka
27 kapek citronová šťáva
2 lžíce rostlinný tuk
1 ks prášek do perníku
250 g neloupané mandle
na ozdobu
100 g loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr moučka, prášek do perníku, nastrouhané neloupané mandle, mléko, med, citronovou šťávu, rostlinný tuk a propracujeme v nelepivé těsto.

  2. Těsto dáme odležet do lednice a potom ho postupně (je ho hodně) vyválíme na 5 mm silné pláty, z kterých vykrajujeme různé tvary pomocí formiček. Vykrojené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme loupanými mandlemi.

  3. Perníčky pečeme v předehřáté troubě při 175 - 180 °C.

  4. Jemné mandlové perníčky s medem podáváme na stůl jako chutné voňavé cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!