Jemné kuře na olivách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - mouka
- - tymián
- - pepř mletý
200 ml vývar drůbeží
- - olej olivový
12 lžic sherry
200 g olivy zelené
720 g prsa kuřecí

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso obalíme v mouce, potom je opečeme na oleji z obou stran. Nakonec vyjmeme, osolíme a opepříme a schováme v teple. Šťávu z masa zalijeme sherry a přilijeme vývar. Česnek nasekáme najemno a přisypeme do omáčky. Tymián opláchneme a také přidáme do omáčky. Necháme ji vařit na prudkém ohni, dokud se asi 2/3 neodpaří. Maso nakrájíme na proužky, olivy na plátky a vložíme do omáčky, necháme prohřát a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!