Jemné francouzské brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 2 ks cibule 10 dkg uzenina 1 - 2 misky vařené brambory 4 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř
Postup Jemné francouzské brambory
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Okurky a uzeninu nakrájíme na kostičky
Na másle si zpěníme cibuli. Přidáme uzeninu a okurku
Přidáme vydlabané vnitřky uvařených brambor, případně pokrájené zbylé vařené brambory a promícháme. V hrnku si rozmícháme vejce se solí a přilijeme k prohřáté směsi. Promícháme a odstavíme. Solíme a pepříme podle chuti
Jemné francouzské brambory podáváme se sladkokyselou okurkou, rajčaty, doplníme pikantním kečupem. Záleží na chuti.