Jemné francouzské brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 ks cibule
10 dkg uzenina
1 - 2 misky vařené brambory
4 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Okurky a uzeninu nakrájíme na kostičky

  2. Na másle si zpěníme cibuli. Přidáme uzeninu a okurku

  3. Přidáme vydlabané vnitřky uvařených brambor, případně pokrájené zbylé vařené brambory a promícháme. V hrnku si rozmícháme vejce se solí a přilijeme k prohřáté směsi. Promícháme a odstavíme. Solíme a pepříme podle chuti

  4. Jemné francouzské brambory podáváme se sladkokyselou okurkou, rajčaty, doplníme pikantním kečupem. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!