Maminčin jablkový závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 hrnky cukr
1 ks vejce
1/4 kostky máslo
1/2 hrnku strouhanka
1 lžíce kakao
8 ks jablko
1/2 balíčku rozinky
1 hrst ořechy
1 lžíce mletá skořice
1 balení listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a na pomoučeném vále rozválíme rovnoměrně na dva obdélníky

  2. Předtím si připravíme směs z jablek - omytá menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, můžeme i nakrájet na menší kousky. Přidáme cukr, máslo, rozinky, mletou skořici, kakao, ořechy a můžeme zakápnout troškou rumu. Směs dobře promícháme a lehce zasypeme strouhankou

  3. Strouhankou posypeme i střed vyváleného obdélníku z listového těsta, na který pak poklademe náplň z jablek. Obě strany těsta pak přeložíme přes sebe, konce na obou stranách přeložíme a dobře zamáčkneme. Záviny opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem

  4. Maminčin jablkový závin pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C dozlatova. Závin podáváme vychladlý, nakrájený na šikmé proužky a posypaný moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!