Maminčin jablkový závin recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky cukr 1 ks vejce 1/4 kostky máslo 1/2 hrnku strouhanka 1 lžíce kakao 8 ks jablko 1/2 balíčku rozinky 1 hrst ořechy 1 lžíce mletá skořice 1 balení listové těsto
Postup Maminčin jablkový závin
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a na pomoučeném vále rozválíme rovnoměrně na dva obdélníky
Předtím si připravíme směs z jablek - omytá menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, můžeme i nakrájet na menší kousky. Přidáme cukr, máslo, rozinky, mletou skořici, kakao, ořechy a můžeme zakápnout troškou rumu. Směs dobře promícháme a lehce zasypeme strouhankou
Strouhankou posypeme i střed vyváleného obdélníku z listového těsta, na který pak poklademe náplň z jablek. Obě strany těsta pak přeložíme přes sebe, konce na obou stranách přeložíme a dobře zamáčkneme. Záviny opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem
Maminčin jablkový závin pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C dozlatova. Závin podáváme vychladlý, nakrájený na šikmé proužky a posypaný moučkovým cukrem.