Jemná žampionová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 svazek petrželka 1 ks cibule 250 ml bílé víno 2 lžíce olivový olej 500 ml zeleninový vývar 1 svazek polévková zelenina 125 g pravé hřiby 125 g hnědé žampiony podle chuti sůl čerstvě mletý pepř
Postup Jemná žampionová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme na hrubo. Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hřiby a žampiony očistíme a překrájíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme také na větší kousky.
Do hrnce dáme 2 lžíce olivového oleje a rozehřejeme. Vsypeme zeleninu a houby a pár minut restujeme. Přilijeme víno a vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Poté obsah v hrnci rozmixujeme na pyré, vmícháme nasekanou petrželku a podle potřeby dochutíme.
Jemnou žampionovou polévku podáváme s čerstvým chlebem ihned po přípravě.