Jemná žampionová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 svazek petrželka
1 ks cibule
250 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
500 ml zeleninový vývar
1 svazek polévková zelenina
125 g pravé hřiby
125 g hnědé žampiony
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme na hrubo. Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hřiby a žampiony očistíme a překrájíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme také na větší kousky.

  2. Do hrnce dáme 2 lžíce olivového oleje a rozehřejeme. Vsypeme zeleninu a houby a pár minut restujeme. Přilijeme víno a vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Poté obsah v hrnci rozmixujeme na pyré, vmícháme nasekanou petrželku a podle potřeby dochutíme.

  3. Jemnou žampionovou polévku podáváme s čerstvým chlebem ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!