Jemná vídeňská bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
kakao
2,5 dl mléko
rozinky
1 balíček prášek do pečiva
23 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
30 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
23 dkg tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky s cukrem a tukem na pečení nebo máslem utřeme (nejlépe v robotu). Mezitím si tukem vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na bábovku. Do utřené hmoty přidáme polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a zamícháme. Postupně přiléváme mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků a rozinky

  2. Přibližně polovinu těsta vlijeme do formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao a poté nalijeme na bílé těsto ve formě. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Po upečení ihned bábovku vyklopíme a pocukrujeme cukrem moučka

  3. Jemnou vídeňskou bábovku nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!