Jemná třešňová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 dl olej 4 ks vejce 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice třešně 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání drobenka
Postup Jemná třešňová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto
Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat
Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby)
Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.