Jemná třešňová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 dl olej
4 ks vejce
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
třešně
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto

  2. Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat

  3. Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby)

  4. Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!