Smažené játrové šišky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
6 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks vejce
vejce
3 lžíce mléko
50 g parmazán
1 ks rohlík
hladká mouka
500 g vepřová játra
1 hrst čerstvý tymián
strouhaná houska
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a omytá játra umeleme. Rohlík nakrájíme na jemné kostičky a zvlhčíme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nasekáme najemno

  2. Ve větší míse promícháme mletá játra s vejci, namočeným rohlíkem, slaninou, česnekem, sýrem, solí, pepřem a tymiánem. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou tak, aby vznikla středně tuhá masová směs, kterou necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladu

  3. Potom z masové směsi utvoříme šišky, které obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Šišky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat

  4. Smažené játrové šíšky podáváme s bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!