Smažené hranolky z kapra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 350 voda 600 g kapr 3 - 4 listy bobkový list 3 kuličky nové koření hladká mouka 1 lžíce dijonská hořčice 1 - 2 lžičky mletý zázvor 1 hrst čerstvá petrželka 3 ks kardamom 100 ml bílé suché víno 10 kuliček celý černý pepř 2 - 3 lžíce ústřicová omáčka
Postup Smažené hranolky z kapra
Postup přípravy receptu
-
Polovinu kapra o váze asi 600 g očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Spolu i s kůží rybu nakrájíme na nudličky asi 1 - 1,5 cm široké a lehce osolíme
Připravíme si nálev. Vodu smícháme s vínem, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, kardamom a oloupané stroužky česneku. Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na 1/3. Pak nálev odstavíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlý nálev přecedíme a vmícháme dijonskou hořčici, sušený zázvor a ústřicovou omáčku
Do takto připravené marinády vložíme osušené nudličky kapra a jemně usekanou petrželku. Vše promícháme a necháme alespoň 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat
Potom rybí maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Opečené hranolky z kapra necháme okapat na papírové utěrce a podáváme
Smažené hranolky z kapra podáváme s nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.