Smažené hranolky z kapra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
350 voda
600 g kapr
3 - 4 listy bobkový list
3 kuličky nové koření
hladká mouka
1 lžíce dijonská hořčice
1 - 2 lžičky mletý zázvor
1 hrst čerstvá petrželka
3 ks kardamom
100 ml bílé suché víno
10 kuliček celý černý pepř
2 - 3 lžíce ústřicová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu kapra o váze asi 600 g očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Spolu i s kůží rybu nakrájíme na nudličky asi 1 - 1,5 cm široké a lehce osolíme

  2. Připravíme si nálev. Vodu smícháme s vínem, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, kardamom a oloupané stroužky česneku. Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na 1/3. Pak nálev odstavíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlý nálev přecedíme a vmícháme dijonskou hořčici, sušený zázvor a ústřicovou omáčku

  3. Do takto připravené marinády vložíme osušené nudličky kapra a jemně usekanou petrželku. Vše promícháme a necháme alespoň 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat

  4. Potom rybí maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Opečené hranolky z kapra necháme okapat na papírové utěrce a podáváme

  5. Smažené hranolky z kapra podáváme s nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!