Jemná sardinková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks menší cibule
0.5 kostky měkký tvaroh
1 konzerva sardinky v oleji
podle chuti
sůl
1 ks citron
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sardinky vyklopíme i s olejem do mísy a rozmačkáme vidličkou. Pokud jsou v sardinkách silnější kosti, tak je odstraníme. Poté přidáme tvaroh a promícháme.

  2. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Citron omyjeme, rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu (na dochucení pomazánky bude stačit jedna lžíce šťávy).

  3. Cibuli přidáme k sardinkám, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.

  4. Sardinkovou pomazánku důkladně promícháme a podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!