Jemná omeleta s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 šálek mléko
1 lžíce mouka
5 lžic květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a nasekáme. Zapékací misku vymažeme máslem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Z másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, zamícháme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, chvíli třeme, přimícháme sníh z bílků a květák. Podle chuti můžeme přidat oblíbené bylinky.

  3. Vlijeme do vymazané zapékací misky a zapečeme v troubě.

  4. Podáváme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!