Palačinky s jablíčky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 plátek máslo 1/2 l mléko 5 - 6 ks jablko 1 špetka prášek do pečiva 1 lžíce med povidla 1 lžička mletá skořice 200 g hladká mouka tuk na smažení 1 dl bílé sladké víno
Postup Palačinky s jablíčky
Postup přípravy receptu
-
V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Za stálého míchání postupně přisypáváme mouku s troškou prášku do pečiva. Těsto naléváme naběračkou na vyhřátou a tukem vymaštěnou pánev a z obou stran osmažíme, takto postupujeme s každou palačinkou, dokud nemáme prázdnou nádobu s těstem. Palačinky uchováváme v teple
Během smažení si připravíme také náplň. Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na čtvrtky a poté velmi tenké plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme kousek másla a přihodíme jablíčka. Posypeme mletou skořicí, pokapeme medem a zalijeme sladkým bílým vínem. Za občasného promíchání necháme jablíčka doměkka podusit. Jablíčka jsou hotová zhruba za 15 minut, šťáva bude téměř vypařená
Hotové palačinky jednu po druhé potřeme tenkou vrstvou povidel a pokryjeme jablíčky. Přeložíme napůl a znovu napůl, vzniknou nám naplněné palačinkové trojúhelníčky
Palačinky s jablíčky můžeme před podáváním ještě pocukrovat, ale i tak jsou dost sladké. Podáváme jako dezert, ale klidně i jako hlavní chod.