Palačinky s jablíčky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 plátek máslo
1/2 l mléko
5 - 6 ks jablko
1 špetka prášek do pečiva
1 lžíce med
povidla
1 lžička mletá skořice
200 g hladká mouka
tuk na smažení
1 dl bílé sladké víno

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Za stálého míchání postupně přisypáváme mouku s troškou prášku do pečiva. Těsto naléváme naběračkou na vyhřátou a tukem vymaštěnou pánev a z obou stran osmažíme, takto postupujeme s každou palačinkou, dokud nemáme prázdnou nádobu s těstem. Palačinky uchováváme v teple

  2. Během smažení si připravíme také náplň. Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na čtvrtky a poté velmi tenké plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme kousek másla a přihodíme jablíčka. Posypeme mletou skořicí, pokapeme medem a zalijeme sladkým bílým vínem. Za občasného promíchání necháme jablíčka doměkka podusit. Jablíčka jsou hotová zhruba za 15 minut, šťáva bude téměř vypařená

  3. Hotové palačinky jednu po druhé potřeme tenkou vrstvou povidel a pokryjeme jablíčky. Přeložíme napůl a znovu napůl, vzniknou nám naplněné palačinkové trojúhelníčky

  4. Palačinky s jablíčky můžeme před podáváním ještě pocukrovat, ale i tak jsou dost sladké. Podáváme jako dezert, ale klidně i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!