Jemná bábovka se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
150 g máslo
250 g švestky
250 g tvaroh
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, tvaroh, mouku promíchanou s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec těsto na bábovku zlehčíme vmícháním vyšlehaného bílkového sněhu.

  2. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší měsíčky. Švestky vmícháme do těsta.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.

  4. Vlažnou bábovku se švetkami vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

  5. Před podáváním můžeme jemnou bábovku se švestkami posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!