Jemná bábovka se švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 150 g máslo 250 g švestky 250 g tvaroh 150 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemná bábovka se švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, tvaroh, mouku promíchanou s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec těsto na bábovku zlehčíme vmícháním vyšlehaného bílkového sněhu.
Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší měsíčky. Švestky vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Vlažnou bábovku se švetkami vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Před podáváním můžeme jemnou bábovku se švestkami posypat moučkovým cukrem.