Jednoduchý chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
3 lžičky sůl
3 lžičky kmín
42 g droždí
2 hrnky vlažná voda
0 hrnků vlažné mléko
2 hrnky hladká pšeničná mouka
3 hrnky jemná žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z půl hrnku vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouky do mísy prosejeme a přidáme vykynutý kvásek. Přidáme dva hrnky vlažné vody, sůl, kmín a dobře promícháme. Promíchané těsto vařečkou vložíme na pomoučněný vál a těsto dobře zpracujeme rukama.

  2. Jakmile se těsto přestane lepit na ruce, vytvoříme dva bochníky a přikryté je necháme na teplém místě kynout na plechu s pečícím papírem.

  3. Dvojnásobné bochníky potřeme vodou, slabě je nařízneme a vložíme do trouby vyhřáté na maximum. Po 5 minutách pečení snížíme teplotu na 150 - 160 °C a pečeme do křupava. Občas chleby potíráme vlažnou vodou. Upečené chleby necháme vychladnout.

  4. Jednoduchý chléb po vychladnutí nakrájíme a obložíme chutnou uzeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!