Křupavý smažený květák s bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 hrnek strouhanka
5 ks brambory
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks květák
1 hrst zelí
1 hrnek hladká mouka
1 balíček zelené olivy
1 hrnek olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší květák očistíme od listů, omyjeme a rozdělíme na větší růžičky, které uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, vajíčko a strouhanku. Uvařené růžičky květáku v něm opatrně obalíme, aby se nerozdrolily

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka

  3. Obalený květák poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova

  4. Svěží a lahodnou zeleninovou oblohu pak připravíme jednoduše z nakrouhaného zelí, nastrouhané mrkve, cibule a sladkokyselého nálevu, ozvláštnit ji pak můžeme třeba i olivami

  5. Křupavý smažený květák podáváme ještě teplý s bramborem a připravenou zeleninovou oblohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!