Jednoduché těsto na domácí pizzu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1/2 kostky droždí
2 lžíce olivový olej
500 g hladká mouka
300 ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Odměříme si půl kila mouky, přidáme špetku soli, rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme lžičku cukru, dvě lžice oleje a vlažnou vodu. Vyhněteme těsto a dáme pod utěrku kynout na teplé místo na cca 50 minut

  2. Mezitím si můžeme přichystat suroviny na ozdobu: Použijeme například šunku, eidam, chorizo, camembert, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, záleží pouze na naší chuti

  3. Po uplynutí doby kynutí dáme rozehřát troubu na co nejvice stupňů (220 °C), pizza se musí dávat do rozžhavené trouby

  4. Celé těsto dáme na pomoučněný vál a rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme a položíme na plech s pečícím papírem. Dáme na vrch suroviny podle chuti, pizzu vložíme do předehřáté trouby na cca 7 - 10 minut a pečeme dozlatova

  5. Těsto na domácí pizzu je opravdu jednoduché a pizzu si můžeme připravit pokaždé jinou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!