Křupavé šafránové brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
olivový olej
naťová cibulka
1 lžička mletý šafrán

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na půlky, větší brambory nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, osolíme a přidáme půlku množství mletého šafránu.¨Nyní brambory zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené asi do 3/4. Přivedeme je k varu a prudce povaříme asi 7 minut. Potom brambory slijeme a přikryjeme na 2 minuty pokličkou. Po uplynutí doby hrncem několikrát zatřeseme. Okraje brambor se roztřepí

  2. Druhý díl šafránu rozetřeme s olejem

  3. Na silnější plech nalijeme olivový olej a vložíme do horké trouby na horní rošt. Jakmile je olej rozpálený rozložíme na něj protřepané brambory. Nyní je na plechu potřeme šafránovým olejem a pečeme asi 40 minut v horké troubě při 220 °C. Brambory jsou krásně zlatavé a křupavé

  4. Používáme je pro slavnostní příležitosti jako přílohu k pečeným masům, nebo jako samostatný pokrm se zeleninou jako vegetariánskou pochoutku

  5. Křupavé šafránové brambory výborně chutnají posypané jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!