Jednoduché rizoto s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
4 lžíce máslo
1 ks cibule
300 g rýže
3/4 l zeleninový vývar
450 g kuřecí maso
mletý černý pepř
Postup Jednoduché rizoto s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar ohřejeme, aby byl horký
Asi 3 lžíce másla zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem a zesklovatí. Pak snížíme teplotu. Rýži zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu. Zatímco se směs vaří, postupně doléváme vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme. Hotové rizoto dochutíme trochou soli
V 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu
Jednoduché rizoto s kuřecím masem ihned podáváme. Rizoto můžeme doplnit sýrem.