Jednoduché rizoto s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
1 ks cibule
300 g rýže
3/4 l zeleninový vývar
450 g kuřecí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar ohřejeme, aby byl horký

  2. Asi 3 lžíce másla zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem a zesklovatí. Pak snížíme teplotu. Rýži zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu. Zatímco se směs vaří, postupně doléváme vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme. Hotové rizoto dochutíme trochou soli

  3. V 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu

  4. Jednoduché rizoto s kuřecím masem ihned podáváme. Rizoto můžeme doplnit sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!