Játrový kebab recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků slanina
45 g máslo
1 lžíce rozmarýn
2 ks klobása
1 lžíce kremžská hořčice
125 g kuřecí játra
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Klobásy nakrájíme na kolečka. Játra obalíme v kouscích slaniny a napichujeme je na jehlu střídavě s klobásou.

  2. Mezitím mírně rozehřejeme máslo, vmícháme utřený česnek, rozmarýn a hořčici.

  3. Polovinu ochuceného másla natřeme na kebaby a opékáme asi 5 minut z každé strany. Až poté játrové kebaby osolíme a opepříme.

  4. Játrový kebab při podávání ozdobíme zbylým hořčicovým máslem, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory. Pokrm dozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!