Játrový bochníček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks žemle
slanina anglická
1 lžíce sekané mandle
sůl a pepř
1 ks cibule krájená nadrobno
1-2 stroužky česnek prolisovaný
350 g vepřová játra
250 g vepřové maso
sádlo na vymazání
podle potřeby
strouhanka
podle chuti
petrželová nať
sardelová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme,vymačkáme a pomeleme s masem a s játry.

  2. Na másle osmahneme cibuli a přidáme ji k mletému masu.

  3. Přisypeme sekanou zelenou petrželku, sůl, pepř, česnek, sardelovou pastu, posekané mandle a vejce. Podle potřeby přidáme strouhanku. Smícháme a vytvarujeme bochánek který dáme do vymazaného pekáčku, pokryjeme plátky slaniny a v rozehřáté troubě upečeme.

  4. Upečený pokrájíme a servírujeme se zeleninou a bramborem. Játrový bochníček chutná i studený, třeba s houskou a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!