Jasmínová rýže s kukuřicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 špetky sůl
1 plátek máslo
sušená petrželka
1 kostka zeleninový bujon
200 - 250 g jasmínová rýže
250 g sladká mražená kukuřice
čerstvá zelenina a bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hlavní část receptu - rýži. Použijeme jasmínovou rýži a důkladně ji opereme ve studené vodě. Mezitím v hrnci uvedeme k varu vodu ochucenou trochou soli a kostkou bujonu. Vhodíme rýži - voda by měla přesahovat vrstvu rýže o pár centimetrů. Pozvolna vaříme asi 10 - 13 minut. Rýže by měla vsáknout téměř celé množství vody. Poté necháme jasmínovou rýži pod pokličkou "dojít"

  2. Během vaření rýže si omyjeme bylinky a zeleninu na ozdobu, připravíme také přílohu ze sladké kukuřice. Tu na kousku másla opražíme, když začne chytat zlatavou barvu, osolíme ji a odstavíme

  3. Jasmínovou rýži servírujeme na předehřáté talíře, doplníme o kukuřici, dozdobíme třeba rajčátkem a petrželkou - čerstvou i sušenou. Ihned podáváme. Rychlé, snadné, ale výborně to chutná. Ideální letní večeře, vhodná i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!