Jarní vajíčkový salát s ředkvičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce majonéza
2 svazky ředkvičky
2 hrstě polníček
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 ks hlávkový salát
2 ks jarní cibulka
1 ks salátová okurka
podle chuti
sůl
pažitka
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, dvě vejce nakrájíme na menší kousky, ostatní na měsíčky.

  2. Hlávkový salát, polníček, jarní cibulku, ředkvičky a okurku omyjeme a nakrájíme nadrobno, salát natrháme, z jarní cibulky nasekáme zelenou nať.

  3. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou, ochutíme solí a pepřem.

  4. Do mísy dáme natrhaný salát, polníček, nakrájenou zeleninu a vejce, vše promícháme se zakysanou smetanou a dozdobíme měsíčky vajec a pažitkou.

  5. Jarní vajíčkový salát s ředkvičkami podáváme vychlazený, nejlépe chutná s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!