Jarní tvarohovo-sýrová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
125 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce mletá sladká paprika
50 g smetanový sýr
1 lžíce celý kmín
5 lžic hustá kyselá smetana
250 g hrudkovitý tvaroh
podle chuti
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme jedno balení hrudkovitého tvarohu, smetanový sýr Apetito, čerstvé změklé máslo a sůl a dobře promícháme. Dále přidáme jemně posekanou cibuli, celý kmín a postupně po lžících tolik husté kyselé smetany, aby smícháním vznikla pomazánka dobře roztíratelné konzistence.

  2. Z tohoto základu odebereme 2/3 pomazánky a postupně vmícháme 2 lžíce mleté sladké papriky, až dostaneme pomazánku oranžové barvy. Do bílé části této pomazánky můžeme přidat ještě na jemné ruličky nasekanou čerstvou pažitku a máme hotové hned dvě osvěžující jarní pomazánky.

  3. Jarní tvarohovo-sýrovou pomazánku natíráme na čerstvý chléb a jiné čerstvé pečivo. Pomazánka výborně chutná se sklenicí studeného mléka. Vhodným doplňkem je také čerstvá zelenina podle vlastního výběru. Příprava pomazánky je rychlá a velmi jednoduchá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!