Jarní terč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
3 ks vejce
1 balíček listové těsto
muškátový oříšek
1 balíček mražený špenát
čerstvou pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta vyválíme placku o něco větší, než je dortová forma.

  2. Uvaříme špenát podle návodu nebo podle svého oblíbeného receptu. Můžeme jej dochutit česnekem, nastrouhaným muškátovým oříškem, trochou vegety a případně dosolíme. Hotový špenát necháme vychladnout a přimícháme do něj vejce.

  3. Předehřejeme si troubu.

  4. Dortovou formu vyložíme vyváleným listovým těstem a na něj nalijeme špenát.

  5. Připravený koláč pečeme v troubě přibližně při 150 - 170 °C, dokud těsto nezezlátne.

  6. Mezitím uvaříme 2 vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme na plátky.

  7. Upečený koláč vytáhneme z trouby, ozdobíme plátky vajíček a nasekanou pažitkou. Případně jej můžeme posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!