Jahodové řezy s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
300 g jahody
18 dkg cukr krupice
400 g zakysaná smetana
15 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
200 g smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
čerstvé ovoce
100 g jahodový džem
2 balíčky želatinový ztužovač za studena

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě 5 minut šleháme

  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a těsto nalijeme na plech. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme. Vychladlý piškot potřeme tence jahodovým džemem

  3. Tvaroh našleháme spolu se zakysanou smetanou a přidáme jahody pokrájené na malé kousky. Ušleháme šlehačku, přimícháme ji k tvarohové hmotě a osladíme podle chuti. Oba sáčky želatinového ztužovače za studena rozmícháme s vodou podle návodu a přišleháme k nim tvarohovou náplň

  4. Tvarohový krém ihned naneseme na piškot, uhladíme a dáme do lednice chladit alespoň na 2 hodiny. Potom moučník nakrájíme řezy, ozdobíme je ovocem a potřeme rozpuštěnou želatinou, aby neosychalo. Moučník vypadá pak čerstvě i druhý den

  5. Jahodové řezy s tvarohovým krémem podáváme jako výborný zákusek

  6. Extra Jam Jahoda Hamé Sweet nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!