Jahodové řezy s tvarohovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 300 g jahody 18 dkg cukr krupice 400 g zakysaná smetana 15 dkg polohrubá mouka tuk na vymazání 200 g smetana ke šlehání 500 g měkký tvaroh 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání čerstvé ovoce 100 g jahodový džem 2 balíčky želatinový ztužovač za studena
Postup Jahodové řezy s tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě 5 minut šleháme
Plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a těsto nalijeme na plech. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme. Vychladlý piškot potřeme tence jahodovým džemem
Tvaroh našleháme spolu se zakysanou smetanou a přidáme jahody pokrájené na malé kousky. Ušleháme šlehačku, přimícháme ji k tvarohové hmotě a osladíme podle chuti. Oba sáčky želatinového ztužovače za studena rozmícháme s vodou podle návodu a přišleháme k nim tvarohovou náplň
Tvarohový krém ihned naneseme na piškot, uhladíme a dáme do lednice chladit alespoň na 2 hodiny. Potom moučník nakrájíme řezy, ozdobíme je ovocem a potřeme rozpuštěnou želatinou, aby neosychalo. Moučník vypadá pak čerstvě i druhý den
Jahodové řezy s tvarohovým krémem podáváme jako výborný zákusek
Extra Jam Jahoda Hamé Sweet nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz