Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
200 ml mléko
šlehačka
1 lžička prášek do pečiva
jahody
1 - 2 lžíce cukr krupice
1 kelímek zakysaná smetana
olej na smažení
1 balíček jahodový pudinkový prášek
1 ks vejce (L)
3 lžíce hladká mouka (vrchovaté)
jahodovo-pomerančová marmeláda
jahodový toping

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme vejce se smetanou. Přilijeme mléko a vsypeme pudinkový prášek, cukr, mouku, sůl i prášek do pečiva. Všechny ingredience důkladně promícháme do polořídkého palačinkového těsta

  2. Na rozehřáté pánvi jemně vytřené olejem ihned smažíme tenké růžové palačinky. Z obou stran opečené palačinky klademe na papírové utěrky, které zachytí přebytečný olej

  3. Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany potřeme jahodovo-pomerančovou marmeládou, složíme do trojúhelníčku a po třech rozdělíme na talíře

  4. Před podáváním každou palačinku ozdobíme hvězdičkou šlehačky a čerstvou jahodou. Dětem můžeme palačinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapití doporučuji čerstvé plnotučné mléko

  5. Uvedené množství je na 9 palačinek - pro 3 lidičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!