Jarní špenát s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce olivový olej
5 lžic kysaná smetana
mletý pepř
1 lžička citronová šťáva
150 g bílý jogurt
1 hrst vlašské ořechy
350 g listový špenát
3 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Přírodní jogurt, nejlépe řecký nebo turecký s 10 % tuku, ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle chuti můžeme ještě přidat kysanou smetanu.

  2. Na velké pánvi zpěníme několik klíčků zbavených a rozsekaných stroužků česneku. Vhodíme celé špenátové listy bez stopek, osolíme a přidáme špetku cukru. Stále intenzivně promícháváme tak dlouho, až špenát "splaskne?, tj. zmenší objem asi na pětinu. Nečekáme, až začne pouštět vodu.

  3. Jarní špenát ihned rozdělíme na předehřáté talíře. Na každý přidáme 2 - 3 lžíce jogurtu, který posypeme jádry vlašských ořechů. Jarní špenát s jogurtem podáváme s krajíčkem veky. Ke špenátu podáváme nejlépe suché bílé víno, třeba ruladnské šedé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!