Lehká mrkvová pomazánka s jogurtem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
4 ks mrkev
2 lžíce bílý jogurt
1 lžíce tatarská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Použijeme středně velké kousky

  2. Mrkev vsypeme do misky, přidáme smetanový bílý jogurt, sůl a mletý pepř. Vmícháme asi lžici tatarské omáčky, ale můžeme ji také vynechat, pokud chceme pomazánku opravdu zdravou. S tatarskou omáčkou je chuťově lepší, ale zase ty kalorie. Mrkvovou pomazánku dobře promícháme

  3. Lehkou mrkvovou pomazánku podáváme s tmavým pečivem. Je dobrá i na jednohubkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!