Lehká pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
-
sůl
2 lžíce máslo
1 ks paprika
2 ks rajče
8 ks ředkvička
1 lžíce plnotučná hořčice
1 - 2 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
sušený česnek
8 plátků česnekový bok
Postup Lehká pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cibulky a rajčata i s dužinou nakrájíme na kostičky, ředkvičky nastrouháme. Zeleninu smícháme, zakápneme citronovou šťávou, ochutíme a necháme 15 minut rozležet
Plátky boku nakrájíme také na kostičky a vmícháme k zelenině. Přidáme máslo i hořčici a vše spojíme. Ochutnáme a případně ještě dochutíme
Lehkou pomazánku podáváme na opečeném toustu nebo na tenkých křehkých plátcích a ozdobíme čerstvou zeleninou.