Jarní sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
5 ks rohlík
20 dkg kuřecí maso
20 dkg vepřové plecko
15 dkg uzené vepřové maso
1 hrst mladé kopřivy
15 dkg přední telecí maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
petržel kudrnka
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém strojku umeleme vepřové, telecí a kuřecí maso. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostky. Na kostky nakrájíme také rohlíky a zvlhčíme je vývarem z uzeného masa.

  2. Šest vajec uvaříme natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na kostky, smícháme s masem a s vlhčenými rohlíky. Přidáme nasekané kopřivy a petrželku, zbylá 2 syrová vejce a kostky uzeného masa. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

  3. Směsí naplníme třetinu vymazané a vysypané formy. Do středu rozložíme v řadě vařená vejce a zakryjeme zbytkem směsi. Povrch uhladíme a pečeme asi 1 hodinu na 170 °C.

  4. Hotovou jarní sekanou krájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!