Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks cibule
1 lžíce hořčice
1/2 l voda
1 ks mrkev
2 hrnky rýže
1 hlávka brokolice
3 ks hřebíček
1 špetka pepř
1 kg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Tenčí plátky vepřové kýty naklepeme, nasolíme, potřeme trochou hořčice a špetkou pepře, zprudka opečeme z obou stran a poté pomaleji dopékáme, můžeme použít i grilovací pánev

  2. V kastrolu necháme na troše oleje zesklovatět plátky cibule, přidáme hřebíček a dva hrnky rýže. Vše dobře promícháme a trochu orestujeme. Osolíme, zalijeme vodou a přidáme větší nastrouhanou mrkev. Rýži s mrkví pak uvaříme obvyklým způsobem, cibule a hřebíček ji skvěle ochutí, mrkev dodá lepší chuť i barvu

  3. Nakonec připravíme brokolici. Dobře ji omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě s trochou olivového oleje a ihned podáváme. Brokolici můžeme připravit také na páře

  4. Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí podáváme jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!