Levné domácí pečivo recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
21 g droždí
2 lžíce olivový olej
3 hrnky hladká mouka
0,75 hrnků vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme 3 hrnky hladké mouky a uprostřed vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, zalijeme části vlažné vody a zamícháme, aby se droždí rozpustilo. Přidáme olej, sůl, zbylou vodu a vypracujeme těsto, které necháme přikryté hodinu kynout

  2. Těsto rozdělíme na tři stejné díly (kolem 300 g). Plech vyložíme pečícím papírem. Dlaně si potřeme olejem a podle potřeby vyválíme kratší buclatější veky a dáme je příčně na šířku plechu, nebo je vyválíme na delší bagety, které dáme podélně na délku plechu. Pečivo přikryjeme utěrkou a necháme 20 - 30 minut kynout

  3. Domácí pečivo pomašlujeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby, dokud veky nebo bagety nezrůžoví. Pečivo pečeme podle trouby asi 20 - 30 minut

  4. Levné domácí pečivo používáme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!