Levná svíčková recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
60 g máslo
ocet
50 g cibule
50 g celer
40 g mrkev
40 g petržel
1,5 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
50 g hladká mouka
3/4 l masový vývar
500 g mleté maso
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
5 kuliček celý černý pepř
2 lžičky koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme, očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Mleté maso osolíme, opepříme, okořeníme, vytvarujeme do válečku

  2. V pekáči rozpustíme máslo, vsypeme zeleninu, okořeníme, navrch položíme maso a dáme péci do trouby. Pečeme tak dlouho, dokud zelenina neztmavne. Maso vyndáme, uchováme teplé, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme

  3. Nakonec podle chuti osladíme, okyselíme octem, popřípadě dosolíme

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem a plátky upečeného masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!