Jahodový piškot recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

120 g cukr
6 ks vejce
1 lžíce rum
3 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
1 kelímek měkký tvaroh
1/2 Hera
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme (vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva) a dáme na středně velký plech, který předem vymažeme olejem či máslem a vysypeme moukou. Piškot upečeme v troubě na 180 °C

  2. Zatím, co se nám peče piškot, si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s Herou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a rumem. Vše dobře promícháme

  3. Do vychladlého piškotu vykrajujeme tvary, které spojujeme náplní. Navrch klademe lžičkou kopečky náplně, do které zapíchneme půlku jahody

  4. Jahodový piškot necháme ztuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!