Vanilkovo-jahodový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

300 ml mléko
1 ks bílek
10 ks jahody
100 g cukr krupice
4 lžíce cukr krupice
250 g měkký tvaroh
1 balíček želatina v prášku
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vsypeme cukr a pudinkový prášek, zalijeme mlékem a vaříme, dokud se nám neutvoří hustý pudink. Krém necháme zchladnout, mezitím oddělíme žloutek od bílku a bílek ušleháme mixérem. Do vychladlého pudinku přimícháme tvaroh a bílek. Nakonec krém pořádně promícháme

  2. Vzniklou směs vlijeme do připravených mističek. Uvaříme želatinu podle návodu na obalu a necháme ji zchladnout. Zatímco želatina chladne, rozmixujeme jahody se čtyřmi lžícemi cukru. Jednu jahodu si dáme stranou, rozkrojíme ji na 4 díly a ty použijeme na ozdobu

  3. Smícháme želatinu a rozmixované jahody. Pozor, není nutné užít všechnu želatinu. Jahodami zalijeme vanilkový krém a navrch dáme vždy 1/4 jahody, co jsme si schovali. Dezert uchováváme v lednici a můžeme překrýt potravinářskou fólií

  4. Vanilkovo-jahodový dezert podáváme jako lahodnou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!