Olomoucké voňavky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- máslo 4 plátky anglická slanina 4 listy ledový salát 4 plátky vepřová šunka 8 plátků světlý toastový chléb 2 ks olomoucký tvarůžek
Postup Olomoucké voňavky
Postup přípravy receptu
-
Na plátek světlého toastového chleba položíme plátek šunky (nesmí přesahovat přes hrany plátku chleba). Na něj dáme kousek ledového salátu. Na salát umístíme polovinu vyzráĺého olomouckého tvarůžku (kolečko). Na něj umístíme plátek anglické slaniny (opět nesmí přesahovat přes hrany plátku chleba). Přiklopíme dalším plátkem toastového chleba
Obě strany toastu potřeme z venku lehce máslem. Vložíme do toastovače a pečeme dozlatova
Olomoucké voňavky ihned podáváme. Vhodné zapíjet pivem. Konzumujeme pokud možno na čerstvém vzduchu nebo tam, kde je možno větrat!